-
ایا برای استفاده از نرم افزار سامانه مودیان باید از نرم افزاری حسابداری نیز استفاده کرد؟
خیر. تنها خرید نرم افزار سامانه مودیان کافی است. با استفاده از نرم افزار، امکان ثبت فاکتورهای فروش و خدمات مهیا میباشد.
-
ایا برای استفاده از نرم افزار سامانه مودیان نیاز به تعویض نرم افزار حسابداری نیز می باشد؟
اگر نرم افزار حسابداری قابلیت اتصال به سامانه مودیان را داشته باشد، نیاز به تعویض نمی باشد و در صورت عدم وجود این قابلیت، می توانید از ماژول سامانه مودیان برای ارسال الکترونیکی فاکتورهای فروش استفاده کنید.
-
چه مشاغلی باید از نرم افزار سامانه مودیان استفاده کنند؟
برای پاسخ به این سوال، به طور خلاصه باید گفت که تمامی شرکتها (اشخاص حقوقی) و یا اشخاص گروه اول که دارای پرونده مالیاتی هستند، باید صورتحسابهای فروش و خدمات خود را به صورت الکترونیکی ثبت کنند.
-
سقف مبلغ صدور فاکتور فروش چقدر میباشد؟
طبق تبصره ۱ ماده ۳ قانون برگزاری مناقصات مصوب امور اقتصادی و دارایی کشور، سقف مبلغ ارسال صورتحساب مالیاتی، برای معاملات کوچک یک میلیارد ریال، همچنین برای معاملات متوسط از یک میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال و برای معاملات بزرگ مازاد بر ده میلیارد ریال میباشد.
-
نحوه صدور صورتحساب الکترونیکی چگونه است؟
برای صدور صورتحساب الکترونیکی دیگر نیازی به دریافت خدمات از معتمدین مالیاتی نیست. فقط کافیست که در سامانه رایگان ارسال صورتحساب مالیاتی فرداد ثبت نام کنید و سپس وارد پنل فرداد بشوید. در پنل خود می توانید به صورت مستقیم صورتحساب هایتان را برای سامانه مودیان مالیاتی ارسال کنید.
-
چگونه میشود پس از ثبت فاکتور آن را در سامانه ویرایش کرد؟
پس از ثبت فاکتور در سامانه مودیان، امکان اصلاح اطلاعات درج شده وجود ندارد. برای ویرایش اشتباه فاکتور، باید صورتحساب اصلاحی ارسال کنید و یا اقدام به ابطال فاکتور نمایید. بنابراین برای راحتی کار خویش و دوباره کاری نشدن ثبتها دقت لازم را داشته باشید.
-
صورت حساب الکترونیکی مالیاتی چیست؟
صورتحساب الکترونیکی مالیاتی صورتحسابی است که دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی بوده و اطلاعات مندرج در صورتحساب در حافظه مالیاتی فروشنده ذخیره میشود. مشخصات و اقلام اطلاعاتی صورتحساب متناسب با نوع کسب و کار توسط سازمان تعیین و اعلام میگردد.
-
ثبت فاکتور در سامانه مودیان به چه معنی است؟
طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیاتهای مستقیم، سازمان امور مالیاتی کشور برای جمع آوری مالیات، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل را مکلف کرده است، تا فاکتورهای معاملات خود را در سامانه به منظور تسهیل در محاسبات مالیات ثبت نمایند.
-
نحوه دریافت گواهی ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی چطور است؟
برای دریافت گواهی ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی توسط اشخاص مشمول، در سامانه مذکور باید پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور مربوط به خود در منوی سمت راست، وارد قسمت ثبت نام شود و سپس فرم های مربوطه را تکمیل و ثبت نهایی را تایید کند. در نهایت باید چاپ درخواست را تایید و از فرم ایجاد شده به عنوان گواهی ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی پرینت بگیرد.
-
تکلیف مودیانی که بعد از تاریخ فراخوان فعالیت رسمی دارند چیست؟
مودیانی که بعد از تاریخ فراخوان شروع به فعالیت رسمی نمودهاند، تاریخ شروع فعالیت آنها به عنوان تاریخ مشمولیت شناخته میشود. از تاریخ مشمولیت مودیان ملزم به صدور و ارسال صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان هستند.
-
شناسه یکتای مالیاتی را چطور دریافت کنم؟
با ورود به کارپوشه و انتخاب پرونده مالیاتی، در بخش عضویت کارپوشه امکان تکمیل اطلاعات و دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی ایجاد میشود.
-
چه افرادی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند؟
تمامی صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی موضوع فصلهای چهار و پنج باب سوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۶۶/۰۳/۱۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، مشمول ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی هستند.
-
فرآیند ثبت معاملات و محاسبات مالیات در سامانه مودیان مالیاتی چگونه است؟
صورت حساب الکترونیکی توسط فروشنده در سامانه صادر میگردد. اگر زمانی مودی با مصرف کننده نهایی در ارتباط باشد؛ مراحل صدور صورتحساب مالیاتی، توسط پایانه های فروشگاهی انجام میشود. زمانی که خریدار، مصرف کننده نهایی نباشد؛ صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده به صورت خودکار در کارپوشه وی منتقل میگردد. در پایان هر دوره، بدهیهای مالیاتی توسط سامانه محاسبه میشود. ماموران مالیاتی تنها در موارد ذکر شده در قانون میتوانند مشارکت داشته باشند؛ جز در این موارد، حق دخالت بر امور اشخاص مشمول را ندارند.
-
چرا فاکتورهای فروش باید در سامانه مودیان ثبت شوند؟
فاکتورهای فروش و خدمات برای جلوگیری از فرار مالیاتی و همچنین تسهیل در محاسبه مالیات در سامانه مودیان ثبت میشوند.
-
شماره فاکتور در سامانه مودیان باید چند رقمی باشد؟
شماره فاکتور باید ۱۰ رقمی باشد. مثلا: اگر شماره فاکتور شما ۴۳۲ است، باید به این صورت وارد شود: ۰۰۰۰۰۰۰۴۳۲
-
خطای مقدار فیلد «شناسه کالا و خدمات» با اطلاعات سامانه منطبق نیست؟
سامانه مودیان کدهایی که مورد تایید نباشند یا در دیتابیس آن موجود نباشند را تائید نمی کند و شما با چنین اروری مواجه می شوید. اگر با چنین اروری روبرو شدید یا کدها را از لینک https://stuff.tax.gov/ پیدا کنید.
-
از چه مرورگری برای ارسال فاکتور به سامانه مودیان استفاده کنیم؟
تا حد امکان از مرورگر Firefox استفاده نکنید. مرورگرهای Chrome و Edge عملکرد بهتری نسبت به دیگر مرورگرها دارند.